10 березня в Лисянській селищній раді відбулось підписання Меморандуму про співробітництво між Лисянською селищною територіальною громадою в особі селищного голови Анатолія Проценка та представниками шведсько-українського проєкту «Підтримка децентралізації в Україні».
Це допоможе забезпечити доступні та якісні освітні послуги для учнів незалежно від їх місця проживання і народження та забезпечити безпечне, комфортне та сучасне освітнє середовище в усіх закладах громади, які надають освітні послуги.
Мета підписання даного меморандуму – формування ефективної шкільної мережі, в тому числі мережі закладів освіти, які забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти задля підвищення доступності і якості надання освітніх послуг в громаді, що є одним із завдань процесу децентралізації в Україні.
Під час зустрічі представник шведсько-українського проєкту «Підтримка децентралізації в Україні» Олег Фасоля поділився успішним досвідом створення нової якісної системи освіти в територіальних громадах, які співпрацювали з проєктом, та напрацьованими підходами до моделювання спроможної шкільної мережі.
Шведсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні», що фінансується Урядом Королівства Швеція та впроваджується Шведською асоціацією місцевих влад та регіонів працює в Україні з 2015 року та, маючи фахову експертну команду зреалізував цілий ряд завдань щодо зміцнення місцевого самоврядування, покращення доступності і якості послуг, які надаються безпосередньо в територіальних громадах. Одним із завдань, які реалізовували експерти/експертки проекту, було надання фахової-допомоги територіальним-громадам щодо формування ефективних шкільних мереж задля підвищення доступності і якості надання освітніх послуг в громадах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *