Міжнародний день щастя (International Day of Happiness) введено з метою визнати важливість щастя в житті кожної людини і підтримати ідею про те, що прагнення до щастя є загальним для всіх людей.

Історія Міжнародного дня щастя:

У 2012 році ООН своєю резолюцією №66/281 проголосила 20 березня Міжнародним днем щастя. На думку засновників Дня щастя, свято покликане показати, що щастя є однією з основних цілей людства.

Цікаво, що ініціатива установи Міжнародного дня щастя надійшла з невеликої гірської країни – Бутану. Вважається, що жителі Бутану є найщасливішими людьми в світі – чемпіонами за коефіцієнтом Валового Національного Щастя

Саме цю дату обрали не випадково: 20 березня – день весняного рівнодення. Практично в усьому світі день дорівнює ночі, що є символом рівності всіх жителів планети, вважають в ООН.

Бути щасливим – мрія кожної людини. Вчені стверджують, що щастя людини врешті визначається трьома факторами: генетикою, життєвими обставинами та свідомими вчинками. Явище щастя вивчається такими науками, як філософія, етика, психологія, а також богослов’ям. Фізіологи вивчають щастя в тісному зв’язку з так званими «гормонами щастя» – ендорфінів, серотоніном і дофаміном.

Але ж рецепт щастя – індивідуальний. Те, що одного радує, в іншого може викликати зовсім іншу реакцію. Багато в чому відчуття щастя залежить від внутрішньої свободи людини, від її вміння задовольнятися тим, що вона має. Іноді, стверджуючи, що вона нещаслива, людина не усвідомлює всієї цінності вже отриманих дарів, таких як міцне здоров’я, родина чи друзі. Адже для когось це може бути неосяжною мрією.

Традиції Міжнародного дня щастя:

Що стосується традицій, то поки їх не так багато, адже Міжнародний день щастя – зовсім молоде свято. Як правило, в цей день проводять лекції та тренінги, учасники яких розповідають про значення щастя для людини і діляться ідеями з поліпшення побуту. Влаштовуються презентації книг, присвячених темі щастя. В освітніх установах розповідають про важливість позитивного ставлення до життя і оточуючих. А звичайні люди просто відправляють своїм друзям і близьким вітання з побажаннями всього найкращого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *