На Черкащині стартував спортивний проект – всеукраїнські змагання «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» серед учнів закладів загальної середньої освіти на 2023/2024 навчальний рік.

Змагання проводитимуться під гаслом – “Разом переможемо”.

Мета проекту: збільшити кількість школярів, які займаються спортом на постійній основі і ведуть здоровий спосіб життя. Підвищити рівень фізичної активності учнів та відволікти дитяче населення громади від реалій сьогодення виховувати любов до спорту, почуття дружби та колективізму.

На учнів очікує 5 захопливих етапів змагань на різних рівнях:

  • Шкільний – формування команд шкіл з певних видів спорту;
  • Територіальний – змагання серед шкіл в межах територіальних громад;
  • Районний – визначення переможців районів;
  • Обласний – проведення змагань на обласному рівні;
  • Всеукраїнський – визначення чемпіона та призерів змагань.

Щорічно ці змагання проводитимуть з вересня до червня. У сезоні 2023/2024 Всеукраїнські шкільні ліги заплановано провести з грудня 2023 до червня 2024 року за п’яти видів спорту: баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та черліденг.

11 січня 2024 року відбулася нарада начальника відділу освіти Таїсії Єрмоличевої з керівниками закладів загальної середньої освіти та з вчителями фізичного виховання. В роботі наради взяли участь заступник селищного голови Олег Зарудняк та начальник відділу культури, молоді та спорту Лисянської селищної ради Тетяна Синицька.

Начальник відділу культури, молоді та спорту Лисянської селищної ради Тетяна Синицька, детально зупинилась на підготовці  до проведення I-II етапу змагань.

За результатами онлайн-наради дані протокольні доручення та окреслено ряд завдань до виконання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *