Лист МОН ві 24.04.2024 р. №1/7119-24 “Про забезпечення виконання наказу МОН від 22 березня 2024 року No 381”

З метою організації прозорого вибору закладами освіти підручників для 7 та 11 класів, що можуть видаватися за кошти державного бюджету:

✔ заклади загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, що використовують в освітньому процесі підручники для закладів загальної середньої освіти, здійснюють вибір підручників та передають результати вибору в електронній формі до органів управління у сфері освіти територіальних громад, яким вони підпорядковані (далі – органи управління освітою), з 02 до 09 травня 2024 року.

✔ органи управління освітою узагальнюють результати вибору, здійснені підпорядкованими їм закладами освіти, та надсилають узагальнені результати вибору до відповідного департаменту (управління) освіти і науки обласних, Київської міської військових адміністрацій у порядку, встановленому законодавством, 10 травня 2024 року;

✔ департаменти (управління) освіти і науки обласних, Київської міської військових адміністрацій узагальнюють результати вибору органів управління освітою та надсилають узагальнені результати вибору до Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» (далі – ІМЗО) в порядку, встановленому законодавством, з 13 до 14 травня 2024 року.

Привертаємо увагу керівників органів управління освітою, що кількість підручників для здобувачів освіти має співпадати з кількістю учнів у відповідних класах.

Окрім цього, наголошуємо, що забезпечення підручниками, виданими за кошти державного бюджету, викладання курсів за вибором, факультативів не здійснюється.

Додатки до листа:

  1. Інструктивно-методичні матеріали для здійснення вибору закладами освіти підручників у комплекті з проєктом обкладинки з окремих навчальних предметів (інтегрованих курсів) для 7 та 11 класів закладів загальної середньої освіти на 8 арк. в 1 прим.
  2. Графік онлайн-презентацій авторських концепцій підручників, поданих на конкурсний відбір підручників (крім електронних) для здобувачів повної загальної середньої освіти та педагогічних працівників у 2024 році з окремих навчальних предметів (інтегрованих курсів) (7 та 11 класи) на 1 арк. в 1 прим.
  3. Зразок оформлення результатів вибору підручників для 7 та 11 класів закладів загальної середньої освіти на 1 арк. в 1 прим.
  4. Зразок надання інформації про відповідальну особу в департаменті (управлінні) освіти і науки обласної, Київської міської державних адміністрацій за забезпеченням виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 22 березня 2024 року No 381 на 1 арк. в 1 прим.Джерело: ЗНАЙШОВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *