Україна переживає період трансформації та викликів, пов’язаних із військовою агресією рф, зобов’язаннями у сфері європейської інтеграції та положень Цілей сталого розвитку.

З огляду на результати публічних консультацій з експертами у сферах освіти і науки щодо проблем і пропозицій їхнього вирішення та положень Візії майбутнього, ми актуалізували стратегічні пріоритети та цілі Міністерства освіти і науки України на середньостроковий період до 2027 року.

Сьогодні готові представити «Стратегічний план діяльності Міністерства освіти і науки України до 2027 року».

Цей документ розроблено під загальною координацією віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій України — міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, під керівництвом міністра освіти і науки України Оксена Лісового та координацією першого заступника міністра освіти і науки України Євгена Кудрявця.

Стратегічний план містить дев’ять пріоритетів МОН до 2027 року, які охоплюють ключові сфери роботи міністерства. В основі документа — Візія майбутнього освіти і науки України та державні програмні документи, які визначають стратегії розвитку України та її інтеграції до Європейського Союзу.

Розуміння  українського і глобального (світового) контекстів сформувало напрями трансформації:

  • Зміст і сенси.
  • Педагог і вчений.
  • Система і мережа.
  • Простір.
  • Спроможність менеджменту.

Трансформуватися в умовах війни — це великий виклик для всіх нас і водночас критична та базова необхідність для майбутнього.

Ключовим у кожному напрямі трансформацій є особистість. Наша ціль  — побудувати систему освіти і науки, яка підсилить потенціал людини на різних етапах життя та дасть змогу бути гнучкими до змін.

Освіта має бути фундаментом для розвитку економіки України та людського капіталу. А наука — синонімом до інновацій та технологій, щоб бути привабливою для інвестицій та міжнародних партнерств. Саме це ми закладали в цілі Стратегічного плану.

Джерело: https://mon.gov.ua/ua/strategichnij-plan-diyalnosti-mon-do-2027-roku

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *